Då var det kört igen. Deltävling nr 3 & 4 i sprintserien gick av stapeln på karlstads motorstadium Kalvholmen. En utmanande bana med många luriga kurvs som också skördade sina offer under helgen. Många punkeringar och haverier blev det när det satsades vilt i svängarna. 

Jag börjar min rappotering från klass nr 2 Rallycross 2400cc. Här hade vi 10st till start och i träningsomgången var Michael Jons snabbast och även i första tävlingåket var Jons snabbast men sen i sista omgången fick han se sig slagen av Henrik Jansson från Karlstad Motor club bil. Henrik bröt i förta träningsåket men jag vet inte varför det sket sig i träningsåket men det spelade ju ingen roll då Henrik stod som vinnare på Lördagen tillslut. Kankske var det ett större problem för Henrik fanns inte med på startlinjen i söndagens tävling. 

På andra plats i lördagens tävling hittar vi Michael Jons, 0,57s efter Henrik. Michael körde även till sig andra platsen under söndagen. Han var då 1,97s efter vinnaren.

Mikael Nyrönen börjar sin tävlingshelg med en tredje plats på lördagen och kröner den med en seger i söndagens tävling. På lördagen så bröt han i både träningsåket och i första tävlingsåket men lyckas ändå få till en tredje plats 3,03s efter vinnade Henrik. På söndagen så bröt Nyrönen andra åket men får till en bra tid i sista åket och vinner med 1,97 s. Han hade alltså inte en helt problemfri helg men lyckas med pallplatser bägge dagarma ändå. Starkt jobbat. Nyrönen kör för Småbacka MK. 

Då byter vi klass till klass 3 Juniorer 2150cc max 23 år. Här hade vi sex startande. Här har vi en segrare under lördagen som heter Hampus Enner från team värmland motorsport. Segermarginalen ned till Linus Björk på andra platsen var endast 0,13s. Inte mycket med tillräckligt. På söndagen blev det så att dessa två kompatanter byter plats. Hampus blir tvåa och Linus tar hem segern med 1,03s. Här nedan har vi en bild på Hampus i sin SAAB 99.

och här nedan kommer Linus Björk i sin Volvo 240 som alltså bärgade en seger och en andra plats under helgen. Linus kör för Säffle mc.

På tredje platsen både på lördagen och söndagen hittar vi Leo Rosenqvist körandes i sin Opel Astra. Leo hade en del problem med bilen under helgen. Den ville inte riktigt gå rent kunde man höra. Trots detta lyckades han andå med två pallplaser. Bra gjort. Leo kör för Fredriksbergs Mk. 

Då går vi till klass 4 rallycross 2150 cc. Här hade vi 15 ekipage till start och jag blir lite förvånad när jag ser att det är olika personer på pallplatserna på lördagen och söndagen. Det brukar alltid vara någon som hamnar på pallen bägge dagarna. Jag tror först att jag tittat fel men så verkar inte vara fallet. Det blir alltså många bilder som följer här nedan och jag börjar med segraren på Lördagen. Där finner vi Henrik Carlsson från Finnskoga MK i sin SAAB 99. Han Vinner faktiska alla åken på Lördagen och segermarginalen skrivs till 1,20s

och den som var 1,20s efter Henrik var Linus Holmberg från Likenäs Mk körandes i en Volvo 240. Men nu ser jag att jag läst lite fel i resultaten för  Linus är faktist på pallen bägge dagarna. På söndagen hamnar han på tredjeplatsen  och är då 2,57s efter segraren. 

trea på lördagen blev Thom Wikvist från Laxå MK i en Volvo 262. Han hade 3,13 s upp till pallplats nr1. 

Så var det en ny dag och nya pristagare. På första pallen hittar vi idag söndag Patrik Ekman från Oskarshamns RRC körandes en Opel Astra G (vad nu G står för har jag ingen aning om) Han vinner för dagen med en marginal på 2,32s marginal. 

tvåan för dagen blir Jonatan Thunström i en SAAB 99. Jonatan kör för KAK motorsport. Jag har letat och letat men jag hittar ingen bild på Jonatan. Sorry! Om det är någon där ute som har bild på honom från karlstad så får ni gärna maila mig så sätter jag in den här. Jag får skylla på att han åkte för fort så han fastnade inte på bild. 🙁

och visst kom det en bild. Tack Peter Sundin för bilden på Jonatan. Snyttg jobbat!

Då var det dags för klassbyte igen och då hamnar i vi klass 5 rallybilar 2wd A-förare. Den som lyckades bäst av dom 14 startande i denna klass var inte helt oväntat Mikael Lundberg från Gävle i sin vassa Golf. Han van både lördagens och söndagens tävling. På lördagen  var vinstmarginalen 0,84s och på söndagen var den 1,04s. Bra kört ”omöjlige” Micke och denna gång fick Linn ett kort med dig på sladd! inte lätt att hinna med att få det på bild. 

Sen på andra platsen på Lördagen så har vi en framhjulsdriven fortåkare till med namnet Johan Eriksson i sin SAAB 9-3 Turbo. Han var på lördagen tvåa efter micke med 0,84s efter och på söndagen hamnade Johan på en tredje plats och var då 2,22s efter Micke. 

På söndagen fick vi en mycket nöjd och mycket fortåkande Göran ”Lillen” Andersson på en andra plats. Han fick äntligen till det i sin mycket vassa Volvo 740 16v. Kanske var det hoten från hans ”andra hälft” Jansa om att hon nog skulle köra volvon istället om han inte skärpte sig 🙂 Detta tog skurv och Göran gasade som bara den och han var 1,04 s efter Micks på söndagen. Mycket snyggt Göran och det var du väl värd. 

Mickael Ekman från Oskarhamns RCC hittar vi på tredjeplatsen på lördagen. Han rattar sin Seat Ibiza snyggt runt banan och var 2,91s från segern

Så byter vi klass igen. Vi håller oss till klass 5 rallbilar 2WD men ändrar till B-förare och här har vi fem startande ekipage.  Här har vi en överlägsen vinnare av både lördagens och söndagens tävling i form av Adam Carlsson från SMK Nyköping i sin Opel Astra. Jag skriver övelägsen för att hans vinstmarginal var på lördagen 4,35s och på söndagen var den hela 5,61s.Inget snack om saken alltså. Det var ju så att till och med A-förarna hade det svår att hålla Adam bakom sig. Snyggt snyggt!

Lördagens tvåa blad B-förarna heter Mikael Andersson och han kör för Östgöta BF och rattar en Volvo 850 T5. Mikael var den som var närmast Adam även på söndagen och var även då på pallplats nr 2. 

På tredjeplats så finner vi på lördagen Kevin Jirvelius från SMK Örebro i en Citroen DS3RR. Jag hittar honom inte i startlista för söndagens tävling så jag tror han endast deltog på lördagen. Han var 4,89s efter vinnande Adam. 

Den tredjeplacerade i söndagens tävling heter Börje Boström och kommer från Fagersta Mk och kör en Volvo 940. Han var 8,50s efter Adam. 

Då tar vi C-förare i klass 5 rallybilar 2WD. Här hade vi åtta startande. Vinnare på Lördagen blev Christoffer Palmkvist rattandes  sin Golf MK3. Hans vinstmarginal var 2,64 s före den andraplacerade Johan Kanerva. Sen ser jag att Chrisoffer bröt söndagens tävling och när jag forskar lite på nätet ser jag en film från Hampus rallyfilmer som visar att Christoffer tappar ett bakhjul så där har vi förklaringen till att han bröt söndagens tävling. Otur! Men denna bana brukar ju skörda sina offer. 

Johan Kanerva från svärdsjö Mk var den chaufför som var tvåa på lördagen. Han rattar sin Volvo 242 med bravur och upp till förstaplatsen fattas det 2,64s. Men så blir det en ny tävling på söndag och då klättrar Johan överst på pallen. Hans vinstmarginal blir då 1,09s. Jag hoppas bilden här nere är på Johan och inte hans Pappa Göran. Dom delar ju bil och ibland är det lite svårt att se numren på bilen på bilderna, men jag tror de är Johan på bilden. 

Jonathan Andersson från Ludvika MS körandes i en Golf var den som hamnade på tredje plats på lördagen och en andra plats på söndagen. På lördagen var han 2,82 s efter och på söndagen krympte han avstånde till 1,09s. Bra rattat!

Då har vi en placering kvar att redovisa bland C-förarna i rally och det är den som hamnade på tredje plats på söndagen. Där hittar vi Lasse Jägerström från Dals Mk i en volvo 240. Han var hela 11,76s efter vinnande Johan. 

Då tar vi klass 7 som består av VOC, grupp N <1600cc, grupp E, Grupp F. Vi börjar med A-förarna som var tre styckna till start. Vi kan nästa kopiera resultatlistan från lördagen även till söndagen för här har vi en dubbelsegrare i form av Nils Strömgren i sin Ford Focus. Nisse kör för Fagersta MK. På lördagen hade han en segermarginal på 0,65s och på söndagen vann han med 1,53s. Grattis till segrarna Nisse. Jag tror det är Nisse på bilden här nedan, men det kan vara hans bättre hälft Elisabeth också. Ser ju inte numret. 

Den som hamnade på andraplatserna under helgens tävlingar var Maths Johnsson från Ydre Mk i en Volvo 940.

och den tredje placerade under både lördagen och söndagen blev Tapani Lillen Tyynelä i sin  Volvo 944. På lördagen var han 3,18 s efter vinnaren och på söndagen var det 3,79 s efter Nisse. 

Så var det dags för ett nytt gäng igen. Vi stannar i klass 7 men har nu B-förarna. Här var det fyra chaufförer till start. Vi fick en dubbelsegrare för helgen även här i form av Robin Strömgren från Fagersta MK i en BMW 320. Snygga rattar…oj. jag menar snyggt rattat Robin. 

Sen har vi tvåan under både lördag och söndag som går under namnet Roger Andersson. Han rattar en Volvo S70 och på lördagen så var han 0,68 s efter och på söndagen var han hela 4,24s efter Robin (oj,vad hände där) Roger kör för Borlänge MK. 

På den tredje platsen på lördagen hittar vi Marcus Jansson från SMK Örebro rattandes en Volvo 240. Han var 0,68 s efter segraren. Jag ser nu att han och tvåan Roger hade samma sluttid. Det blev väll särskiljning på nått vis förstår jag. Närmre andraplatsen var det ju svårt att vara för Marcus. 

och på söndagen får vi en ny trea i form av Kristoffer Andersson som delar bil med Roger Andersson. Kristoffer var 4,71s efter vinnade Robin. Kristoffer kör även han för Borlänge MK. Tyvärr tror jag att bilden här nedan är på Roger men jag vet inte. Sorry! Hittar ingen annan bild. 

Då har vi C-förarna kvar i klass 7. Här var det hela 14 ekipag till start. På Lördagen hade vi en vinnare i form av Filip Sjögren i sin Peugeot 206 GTI. Filip kör för Västra Östergötlands Motorklubb. Hans vinstmarginal ned till tvåan var på lördagen 0,92s. Filip var även på pallen på söndagen men de ett pinnhål längre ned på en andra plats. Han var då 0,39s efter Vinnande Maja. 

Den som var tvåa på lördage var kent Winberg också han kör en Peugeot 206. Han kör för Sandvikens mk.

På tredje platsen på lördagen har vi Maja Larsson från Järbo MK. Hon rattar sin stora Volvo S60 helt suvärent. Så suveränt att det blir en seger i söndagens tävling. Hon vinner söndagens tävling med en marginal på 0,39s. Under lördagen när hon var trea så hade hon 1,80s upp till förstaplatsen. Kanon!

Men nu ni jäklar händer det grejor. På tredje plats på söndagen hamnar jag. Det hade jag inte räknat med. och jag är ju Lola Olsson från Hällefors MK och jag kör ”Lilla-Blå” som är en Golf V5. Jag var 1,58s efter Maja i mål. 

Då går vi till klass nr 8 som är den fria klassen. Här hade vi fyra startande. Vinnaren på lördagen och söndagens tävling heter Johan Schilström och han rattar en gamal hederlig ”jordkällare”, alltså en volvo PV.  Det står att han kör för något som heter VMS och det har jag ingen aning om vad det står för så jag tänker inte ens gissa. Bra kört i alla fall. Jag hoppas detta är Johan på bilden. Ser ju inte nummret. Han segermarginaler var på lördagen 4,38s och på söndagen var det 2,94s.

Så har vi Stefan Nilsson från Hammaren SMK som rattar en Volvo 242. Han hamnar på en adra plats bägge dagarna. 

Då ska vi kolla upp vem som kom på tredje plats och där hittar vi på lördagen Kjell Andersson från Borlänge MK körandes i en SAAB 9-3. Han hade 5,95s upp till pallplats nr1. Han körde även på söndagen men där ser jag att han bröt i första åket och det var bara tre ekipage med på söndagen så någon trea får vi faktiskt inte i söndagens tävling. 

Då hoppar vi till klass 9 som är ungdomsrally. Här hade vi tre ynglingar till start och på lördagen hade vi Nils Larsson som vinnare. Jag tror att han är Maja bror men jag är inte helt 100 på det. Han kör i alla fall för samma klubb Järbo Mk och han rattar en Volvo 740. Nils vann med 0,81s före tvåan. Det var faktiskt bara två ekipage med på lördagen och tre på söndagen. Nils kör till sig andra platsen på söndagen. Han är då 1,17s efter segraren.  

Då går vi till lördagens tvåa som heter Jasmin Lövgren-Holmgren. Hon rattade sin Peugeot 206 GTI väl och hade som sagt 0,81 s upp till Nils. På söndagen hade hon otur och bröt i bägge åken. 

På söndagen har vi en deltagare som inte var med på lördagen. Han heter Elliot Sjögren och han går och vinner söndagens tävling. Han kör en Volvo 940 och kör för Västra Östergötlands Motorklubb. Han vinner dagen med 1,17 s

Så går vi till klass Apendix K A-förare. Här har vi tre deltagare och samma personen på pallplatserna både på lördag och söndag. Vinnaren lördag och söndag heter Lars ”Ludde” Davidsson. Han vann på lördagen med 3,20s och söndagen vann han med 3,02s. Ludde kör en Renault Alpin och tävlar för Enköpings MK. 

tvåa bägga dagarna blev Dick Larsson i sin Volvo 240. Dicken kör för Rasbo MK.

och på tredje plats har vi Bror Danielsson i sin fina Ford Escort MK2. Bror var 8,32s efter på lördagen och på söndagen var han 6,14 s efter Ludde. Bror tävlar för Årjängs MK. 

Sen har vi B-förare i apendix k. Sebastian Orava från Laxå Mk vinner lördagens tävling i sin gröna Volvo 242. Han vinner med 3,15s. På söndagen så hamnar Sebastian på en andra plats med 0,41 s upp till segraren. 

Tvåa på lördagen bland B-förarna blev Roland Nilsson från Karlstad MK. Han rattade en Volvo 244.

Och på tredje plats på lördagen har vi Johnny Nilsson från KAK rattandes en Renault Alpine. Han var 4,08s efter vinnande sebastian men på söndagen så gasade han lite extra och då hamnade han i topp. Han vann söndagens tävling med 0,41s.

Så var det C-förare i Apendix K och här har vi två kompatanter. Den som står som vinnare i denna strid både lördag och söndag är John Arild Nilsen från Åmåls MK och han kör en Ford Escort RS. Hans vinstmarginal på lördagen var 0,45s och på söndagen bar den1,20s. 

Och här har vi den som var på andra plats efter John både lördag och söndag. Kent Årne från Films MK körandes i en Volvo 240. 

Nu har jag ju sparat det bästa till sist. Jag ska nu redogöra för damcupen. Nytt för i år är att den är indelad i trimmat och otrimmat men delas inte in i A,B,C-förare. sammanlagt tror jag det var tio damer, nio i otrimmade klassen och en i trimmat. Man har nu också gjort så att vi damer jämnförs med varandras tider och får poäng efter det in i damcupen. Inte som det varit förut att man tagit med sig poängen som man fått i sin klass. Rätt och riktigt kan jag tycka. Vi kan börja med den tjejen som körde trimmat. Hon var ju själv i den kategorin så självklart vann hon. Här hoppas vi ju att det ska dyka upp fler tjejer så konkurransen hårdnar. Vinnaren i trimmat damcupen är alltså Jennyh Persson från Norrköpings Mk och hon rattar en Renaul Clio. Hennes snabbaste tid runt banan på lördagen var 2.27.22 och på söndagen körde hon på 2.28.27. Det var då en annan bansträckning.

Och så har vi den otrimmade damcupen som vinns bägge dagarna av Maja Larsson från Järbo MK i sin Volvo S60. På lördagen hade hon en bästa tid på 2.23.66 och på söndagen hade hon tiden  2.12.82

Tvåa i damcupen på lördagen blev Alva Lamprecht och hon rattar en Golf V5 och hon kommer från Kolsva MS. Hennes bästa tid på lördagen var 2.24.45. På söndagen så ramlar hon ned till tredje platsen med en tid på 2.16.24

Sen blir det så där igen. Hur det kan bli 🙂 men på tredje plats på lördagen har vi mig, Lola Olsson i min ”Lilla-Blå” Golf V5. Min bästa tid på lördagen var 2.25.18 men jag putsade till detta resultat lite och blev tvåa efter Maja på söndagen. Min tid var då 2.14.40.

Vi kan sammanfatta denna tävlingshelg som lyckad och rättvis. Visst var det många som körde punktering och slog bort hjulupphängningar mm men banan var lika för alla och vädrets makter var vänliga. En bra helga alltså och ett fint arrangemang av Karlstads motorklubb. Nu är det uppehåll ett tag tills nästa tävling som blir i Västerås deltävling 5 & 6 helgen 4-5/9. Jag hoppas ni hinner trimma upp och få bilarna hela och fina till dess för då ska vi vara ladde till tänderna och högar fot ska vara tung!

mvh Fru ”krönikörskan” Olsson

Tack Linn Nordström för fina bilder du  tagit under helgen. Bilderna får kopieras